Ragno ( www.ragnoworld.com ) fabrika keramičkih pločica popularni Pauk je začetnik italijanske proizvodnje keramike uopšte. Pripada Marazzi grupaciji koja je deo Mohavk Industries INC najveće svetske kompanije za prodaju podova sa prodajom u preko 140 zemalja.

Ragno je specijalizovan za ’’kućno’’ opremanje i predstavlja dizajnerski deo Marazzi grupacije.

Zahvaljujući širokoj paleti proivoda po pitanju dezena, formata i obrada web site fabrike daje predloge po prostornom uređenju.

Kupatila
Bathroom | Ragno (ragnoworld.com)

Dnevni boravci
Living | Ragno (ragnoworld.com)

Spavaće sobe
Bedroom | Ragno (ragnoworld.com)

Kuhinje
Kitchen | Ragno (ragnoworld.com)

Komercijalni objekti
Businesses | Ragno (ragnoworld.com)

Terase
Outdoor | Ragno (ragnoworld.com)

keramički “Rolling Stones“-i sa stažom od 60 godina ne prestaju da oduševljavaju tržišta Sveta svojim inovacijama u sektoru dizajna i formata. Važe za najpotpuniju špansku fabriku po pitanju izbora ponude artikal. Preduzeće je ustanovljeno 1961 godine, u Alcora (Castellón de laPlana), srcu španske, keramičke industrije. Aparici počinje raditi sa 8 zaposlenih. Proizvodnja je niska i na temelju starih tradicionalnih peći. Godine 1966, u vreme velikog buma za keramiku, u svim fabrikama, dolazi do prve ekspanzije. Fabrika se širi na 10.000 kvadratnih metara i zapošljava 50 radnika. Na kraju 70-ih, u drugoj ekspanziji, Cerámicas Aparici dostiže 150 radnika, s objektima na 20.000 kvadratnih metara i sa proizvodnim kapacitetama od 6.000 kvadratnih metara pločica. Trenutno Cerámicas Aparici ima proizvodne kapacitete do 15.000.000 kvadratnih metara godišnje i ukupno 280.000 m2 prostora (uključujući i prostor za prikaz kompletnog asortimana na 1.600 m2).
Zidovi

Serije izložene u salonu:
bohemian wall, grunge, metallic wall, jacquard, steel ceramicas, studio wall, magma wall, outre ceramicas, luxor wall, carpet wall

Retro zidovi:
gatsby, uptown, cool ceramicas, aparici joliet, glass

Takozvane STRIP ( motivi stripa) pločice:
urban, recover ceramicas, range ceramicas, Podovi

Podovi izloženi u salonu:
corten, metallic, jacquard-ceramicas

Noviteti:
vivid wall, wicker, Pločice sa zlatnim i srebrnim dekorima-treća strana kataloga

je deo grupacije Cooperativa Ceramica d’Imola najpoznatije i najstarije italijanske fabrike pločica. Inspiracija za serije ove fabrike dolazi iz slavnog perioda Renesanse oličenog u liku Leonarda da Vinci-a i čini kreativni duh koji sumira genezu pogleda u prošlost sa pogledom na sadašnjost i budućnost. Kolekcije Leonardo-a odražavaju miks revolucionarnog tehnološkog napretka i umetničkog stava u pravljenju keramike. Serije District, Icon, Update, Factory su izložene na jedinstven način u salonu Arte Ceramica, a serija More je izabrana za high level quality pločicu koja će biti raspoloživa na lageru.

je fabrika pločica prepoznatljiva po specifičnim dekorima i širokoj gami formata.
Odlikuju je serije koje su unikatne zahvaljujući timu mladih dizajnera a rezultat takvog pristupa je distribucija na svim kontinentima. Hit u svetu dizajna je izazvala serija INCIPIT by Valentino inspirisana restauracijom starih italijanskih vila od strane svetski priznatog modnog kreatora Valentina.
Serija Uniqstone originalnog prideva *flore and more* je svojevrstan miks 4 vrste kamena. Idealna je za oblaganje podova kako kuća tako i elegantnih, vremenski neprolaznih kupatila originalnog kamenog dizajna.
Serije Geostone i More su zbog velike palete dimenzija, obrada pločica kao i originalnosti dekora pristupačne svakom senzibilitetu kako estetski tako i cenovno.

Italijanska porodična fabrika čiji slogan vlasnik ponosno ističe:“ To fly high, you must have your feet firmly on the ground“. Najprepoznatljiviji su u sjajnoj proizvodnji kamenog dezena serije Aspen. Specijalizovani su za pločice debljine 2 cm koje izlažemo u našem pred prostoru salona kao ideje za terase, prilaze objektima i bazenska okruženja.

Italijanska fabrika osnovana 1984 danas je doživela renesansu uvođenjem kompletno najnovije tehnologije i fabričkog kompleksa. Serije Cool i Absolut u formatu 30×90 rađene u 8 mm gressporcelanato-u idealne su za opremanje kupatila, kuhinja i dnevnih boravaka.
Ističu ih mnoštvo dekora i čiste pastelne boje koje u kombinaciji mogu zadovoljiti najprobirljivije klijente.
U mnoštvu drvenih dezena na tržitu Mariner je iskočio sa serijama:
Axis kao savremeno drvo tonskog šarenila bez izraženih godova i šara
Tongas predstavlja efekat drvene površine ujednačenih tonova i verne površinske obrade
Izgled prirodnog kamena najvernije ističe serija Time pogodna kako za podno oblaganje tako i za zidove kupatila.

originalna fabrika čija je krilatica “ Small tiles, big design“. Prepoznatljiva po mnoštvu formata, boja a pre svega oblika keramičkih pločica. Potpuno nesvakidašnje forme čine ovu fabriku unikatom na svetskom tržištu. Izvajamo sledeće serije:
Ističu ih mnoštvo dekora i čiste pastelne boje koje u kombinaciji mogu zadovoljiti najprobirljivije klijente.
U mnoštvu drvenih dezena na tržitu Mariner je iskočio sa serijama:
Arrow, Chevron Wall, Magical 3, Sfera, Scale, Rhombus, Matelier, Babylon