fabrika keramičkih pločica popularni Pauk je začetnik italijanske proizvodnje keramike uopšte. Pripada Marazzi grupaciji koja je deo Mohavk Industries INC najveće svetske kompanije za prodaju podova sa prodajom u preko 140 zemalja.

Ragno je specijalizovan za ’’kućno’’ opremanje i predstavlja dizajnerski deo Marazzi grupacije.

Zahvaljujući širokoj paleti proivoda po pitanju dezena, formata i obrada web site fabrike daje predloge po prostornom uređenju.

Kupatila
Bathroom | Ragno (ragnoworld.com)

Dnevni boravci
Living | Ragno (ragnoworld.com)

Spavaće sobe
Bedroom | Ragno (ragnoworld.com)

Kuhinje
Kitchen | Ragno (ragnoworld.com)

Komercijalni objekti
Businesses | Ragno (ragnoworld.com)

Terase
Outdoor | Ragno (ragnoworld.com)

osnovana 1962. godine, od 1998. godine je deo Concorde grupe, jedne od najvažnijih grupa u međunarodnoj industriji keramičkih pločica. Predviđajući trendove i inovacije, tokom godina uspeli su da se istaknu na svetskom tržištu izrade površina od porcelanskih pločica.

Misija REFIN-a je dizajn enterijera kroz širok izbor rešenja, kreativno skrojen pristup koji kombinuje italijanski ukus, know-how, zanatsko eksperimentisanje i kontinuirane tehnološke inovacije.

Ceramiche Refin proizvodi više od 8 miliona m² porcelanskih pločica godišnje, podržanih avangardnim mašinama za izradu površinske grafike i post-proizvodnih procesa, kao i savremenom laboratorijom posvećenom istraživanju i razvoju novih tehnoloških i estetskih rešenja. Sve faze procesa proizvodnje prolaze kroz stroge procedure kontrole kvaliteta i odlični standardi kvaliteta proizvoda sertifikovani su po najvažnijoj međunarodnoj sertifikaciji.

Izdvajamo iz ponude

Unikatni keramički kamen

Orobica.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

Risseu.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

Tune.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

REFIN_CATALOGO_FLAKE_02_2022.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

River.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

Originalni Onix

Prestigio-Onyx.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

Mermeri

Prestigio.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

Pustinjski pesak

Namib.pdf (refin-ceramic-tiles.com)

je jedan od 5 najboljih proizvođača u italijanskom sektoru keramike i porcelanskih pločica. ABK ima 5.000 partnera u više od 80 zemalja širom sveta i 600 zaposlenih sa prosečnom starošću od 35 godina. Kvalitet njegovih proizvoda i usluga garantuju dve visoko efikasne vrhunske fabrike koje imaju ukupan proizvodni kapacitet od 7 miliona kvadratnih.

ABK pruža karakteristična i originalna rešenja za dizajn doma, maloprodaje i javnog prostora, snabdevajući dizajnere i prodavce najsavremenijim proizvodima koji kombinuju sofisticiranu estetiku sa izvanrednim tehničkim performansama. ABK pločice za unutrašnje i spoljašnje aplikacije dostupne su u ekstra debelim verzijama i uključuju modularna i fleksibilna rešenja.

Poseban naglasak je dat na sledeće aplikacije:

Mermeri

Sensi-Fantasy (abk.it)

Sensi-Nuance (abk.it)

Sensi-900 (abk.it)

ABK_Catalogo_Sensi Signoria_2023_completo.pdf

Kamen

Sensi-Roma (abk.it)

Poetry-Stone (abk.it)

Dekori

Poetry Decor Catalogo-completo.pdf (abk.it)

WideStyleMiniVol2 (abk.it)

keramički “Rolling Stones“-i sa stažom od 60 godina ne prestaju da oduševljavaju tržišta Sveta svojim inovacijama u sektoru dizajna i formata. Važe za najpotpuniju špansku fabriku po pitanju izbora ponude artikal. Preduzeće je ustanovljeno 1961 godine, u Alcora (Castellón de laPlana), srcu španske, keramičke industrije. Aparici počinje raditi sa 8 zaposlenih. Proizvodnja je niska i na temelju starih tradicionalnih peći. Godine 1966, u vreme velikog buma za keramiku, u svim fabrikama, dolazi do prve ekspanzije. Fabrika se širi na 10.000 kvadratnih metara i zapošljava 50 radnika. Na kraju 70-ih, u drugoj ekspanziji, Cerámicas Aparici dostiže 150 radnika, s objektima na 20.000 kvadratnih metara i sa proizvodnim kapacitetama od 6.000 kvadratnih metara pločica. Trenutno Cerámicas Aparici ima proizvodne kapacitete do 15.000.000 kvadratnih metara godišnje i ukupno 280.000 m2 prostora (uključujući i prostor za prikaz kompletnog asortimana na 1.600 m2).
Zidovi

Serije izložene u salonu:
bohemian wall, grunge, metallic wall, jacquard, steel ceramicas, studio wall, magma wall, outre ceramicas, luxor wall, carpet wall

Retro zidovi:
gatsby, uptown, cool ceramicas, aparici joliet, glass

Takozvane STRIP ( motivi stripa) pločice:
urban, recover ceramicas, range ceramicas, Podovi

Podovi izloženi u salonu:
corten, metallic, jacquard-ceramicas

Noviteti:
vivid wall, wicker, Pločice sa zlatnim i srebrnim dekorima-treća strana kataloga

originalna fabrika čija je krilatica “ Small tiles, big design“. Prepoznatljiva po mnoštvu formata, boja a pre svega oblika keramičkih pločica. Potpuno nesvakidašnje forme čine ovu fabriku unikatom na svetskom tržištu. Izvajamo sledeće serije:
Ističu ih mnoštvo dekora i čiste pastelne boje koje u kombinaciji mogu zadovoljiti najprobirljivije klijente.
U mnoštvu drvenih dezena na tržitu Mariner je iskočio sa serijama:
Arrow, Chevron Wall, Magical 3, Sfera, Scale, Rhombus, Matelier, Babylon